Hvert eneste år arrangeres det festivaler over hele verden. Mange av dem handler om musikk, noen er religiøse, andre handler om mat eller noe helt annet. Det finnes festivaler som har blitt berømte og besøkes av tusenvis av mennesker hvert år, og det finnes festivaler som bare spesielt interesserte kjenner til. Det er med andre ord en festival for alle.

Start planleggingen tidlig

Dersom du ønsker å få de beste tilbudene er det alltid lurt å starte planleggingen tidlig. Det gjelder ikke minst om du skal på en festival som ikke foregår i din hjemby. Har du tenkt deg til Roskilde i Danmark, Flow i Finland, Secret Solstice på Island, berømte Gastonbury i England eller enda mer berømte Coachella i California, bør du planlegge innkjøp av flybilletter og bosted i god tid. Desto nærmere datoen for festivalen du kommer, desto dyrere blir det. De billigste reisebillettene dukker opp flere måneder før avgang. Det gjelder enten du skal reise med fly, buss eller tog for å komme til festivalen din.

Festivalbilletter kan også være dyre. Mange festivaler tilbyr såkalte festivalpass som gjelder for alle festivaldagene. Disse kan ofte være billigere enn om du kjøper billetter for kun en dag. Bestem deg for hva du ønsker og hvor lenge du vil være til stede på festivalen før du kjøper billettene. Så slipper du å sitte med dyrere festivalbilletter enn det du trenger.

Det økonomiske

Ofte er det slik at de billige flybillettene dukker opp når du ikke har penger på kontoen. Det er dumt å gå glipp av et godt tilbud, og for å løse dette kan du ta opp et forbrukslån. Du trenger ikke å søke om mer enn det du har bruk for og du kan betale ned beløpet på kort tid. Les mer på Scandilån.com om smålån uten krav til sikkerhet.

Dersom du begir deg ut på lånemarkedet er det viktig at du søker hos flere banker, slik at du får flere tilbud. Disse tilbudene skal du sammenligne, og det du skal se på heter effektiv rente. Desto lavere denne er, desto billigere blir lånet ditt.

Festivalklær og utstyr

Enten du trenger oppgradering av utstyret du har fra før eller må gå til innkjøp av noe helt nytt, så er det faktisk en del ting som må stå på pakkelisten din. De fleste av de som skal på festival bor faktisk i telt, så enten må du ha ditt eget eller dele med venner. Du trenger primus og kjøkkenutstyr, sovepose, mat og førstehjelpsutstyr. I tillegg kan det være godt med en stol, dagsekk og et varmt pledd.

For at det ikke skal bli så dyrt lønner det seg å dele med og låne av venneflokken, bruke det du har fra før, handle inn det nødvendige på salg eller sjekke sider som Finn.no. Planlegg hva du trenger i god tid, slik at du lettere kan følge med på hva som kommer av tilbud.

Et siste lite tips er å lage seg et budsjett for hva du skal bruke under festivaldagene. Det er lett å gå på en smell dersom Visakortet sitter løst og du handler i vei på festivalen uten å tenke over hva ting koster.