Det er mange som tenker at rock er rock, men slik er det jo ikke. Det finnes en rekke underkategorier av rock der ute og hvis du ikke har sjekket dem ut, så har du mye å glede deg til. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på ulike rockeband og hva slags band du finner i de ulike sjangrene.

Rockeband

Den vanligste formen for rock er rockeband. Dette pleier å være band som har mellom tre og fem medlemmer, men nå i moderne tid ser vi at det også har blitt en trend å være flere og flere i bandet. Et rockeband har tradisjonelt sett bestått av en trommis, en gitarist, en bassist og en vokalist. Når rockemusikken har utviklet seg, så har også flere instrumenter blitt inkludert i rocken. Du ser for eksempel fløyte og andre blåsere i band som Hawkwind og Jethro Tull.

Når rocken først slo an var det en del rockesangere som for eksempel Elvis Presley. Det ble etterhvert mer vanlig at gitarister også ble hovedpersonen i band. Dette gjelder for eksempel Jimi Hendrix.

Andre typer rock

Det er klassisk rock som pleier å ha den største fanskaren. Dette er rock som for eksempel The Beatles og The Rolling Stones. Den er enkel og har grei oppbygning, musikken er lett å følge med på.

Etterhvert så kom også fusion rocken, der Steely Dan er et godt eksempel. De blandet inn elementer fra en rekke ulike typer musikk og gjorde stor suksess med dette. Deretter har du også progressiv rock der band som Rush og King Crimson gjorde det stort.

I disse moderne tider er det fortsatt ganske hipt å høre på klassisk rock, men noe som også er mer og mer populært er heavy rock, som har blitt til heavy metal! Rock er opprinnelsen til en rekke typer musikk!