I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på et av de rock and roll-bandene som har gjort størst inntrykk på moderne rock, nærmere bestemt heavy rock, nemlig Motörhead.

Inspirasjon

Det var Lemmy Kilmister som var initiativtakeren til å starte Motörhead etter at han ble kastet ut av bandet Hawkwind. Bandet oppstod i 1975.

Turné og konserter

Helt siden 1975 har Motörhead vært på turné. De elska “life on the road”, som de kalte det, og vært eneste år helt til Lemmy døde så har de vært på turne. Det er en imponerende liste. Det var bare mot slutten av 40th Anniversiry Tour i 2015 at de måtte avlyse noen show.

Hvis du hadde vært på en av disse konsertene så ville du absolutt ha trengt et deksel til din iphone 11 max fordi her var det høy stemning – og noen ganger ble det til og med moshing! Dette betyr at folk knuffer hverandre mens de hører på musikken.

Varemerke

Motörhead var så mye mer enn bare musikk, de var en livsstil. Det er mange varemerker som ble linket opp mot Motörhead, blant annet Rickenbacker-bass og den alkoholholdige drikken Jack Daniels. Lemmy i seg selv var en merkevare det var utrolig lett å like. Han var sjarmerende på en veldig spesiell måte. Han var veldig godt likt blant alle i heavy rock-miljøet. Det ble laget en dokumentar om ham i 2010 som ble veldig godt tatt i mot. Dette er en dokumentar som virkelig anbefales at du ser hvis du er interessert i å lære mer om fenomenet Lemmy og bandet hans.

Tidligere medlemmer

Det finnes en rekke mennesker som har vært med i Motörhead, dette inkluderer Larry Wallis, Lucas Fox, Phil “Philty Animal” Taylor, Brian “Robbo” Robertson, “Fast” Eddie Clark, Pete Gill, Mikkey Dee, Phil “Wizzo” campbell og Michael “Würzel” Burston. Lemmy døde i 2015 og da oppløste bandet seg. Hvis du har interesse for å bli kjent med de andre medlemmene kan du blant annet sted Phil Campbell turnere med bandet “Phil Campell and the Bastard Sons”.

Noe Motörhead var spesielt kjent for var mottoet “Live Fast, Die Old!”.