Interessen for rockemusikk dalte på 1990-tallet, til fordel for pop og elektronisk musikk. Rock hadde lenge vært ungdommens uttrykksform, ofte preget av opprør mot det etablerte. Kanskje folk fikk det så bra på 1990-tallet at behov for opprør forsvant? Det skal ikke sies for sikkert, men heldigvis døde ikke rocken helt ut. Rocken lever videre, i form av eldre rockere som holder koken, og i form av nye musikere innen sjangeren.
Penger og suksess
Kommersiell musikk er i skuddet, både blant forbrukerne og plateselskapene. Plateselskapene vil satse på musikk som er lett å selge, og som de kan tjene store penger på. Da kan rockemusikere lett bli glemt og ha problemer med å få platekontrakt. Dette problemet er spesielt merkbart i USA, noe som blant annet ble framhevet av Little Steven da han var i Norge.
Hvem lager rock i dag?
I dag preges rockescenen av eldre musikere som har holdt på en stund. Det ble lagt merke til under Bylarm 2016, der nesten ingen innsendte demoer var rockemusikk. De eldre rockestjernene fyller fortsatt store konsertarenaer, men hvor er de som skal overta etter dem? Dagens unge ser ikke ut til å føle behovet for opprør gjennom aggressiv rockemusikk. Tvert imot virker det som mange unge gjør opprør mot både rocken og mot ungdomsopprør generelt.
Individualistisk musikk tar over
I dag er mye av musikken laget av enkeltpersoner, ofte på egen PC. Det er ikke så mange som spiller i band lenger. I stedet for å føle behov for opprør, føler mange behov for å lykkes. De vil bli berømte og tjene penger på musikken. Derfor lager de heller fengende pop enn musikk som har et dypere budskap. Eldre rockemusikere trekker først og fremst godt voksne fans til konsertene sine. Dagens unge ser ut til å ha mistet interessen for rock. Interessen kan selvsagt gjenoppstå i framtiden, for musikksjangere kommer og går. Slik vil det alltid være. Noen vil syns det er synd om rocken dør, men ingen kan tvinge folk til å like rock.