Å få barn er en fantastisk opplevelse, og starten på en ny fase i livet. Men den trenger ikke automatisk bety slutten på den forrige. Hverken alder eller familie trenger å drepe rockeren i deg, og noen rockere blir aldri for gamle for papparollen. Og hvem vet? Kanskje sønnen eller datteren din arver smaken til pappa og vokser opp til å bli en rocker selv. Musikk under oppveksten er bra for å utvikle et kreativt sinn, og det står ikke skrevet i stein at unger bare skal høre på barnesanger og Justin Bieber.

Involver barnet ditt

1280px-mick-jagger_with_the_rolling_stones_2013Hvem sa at rock og farskap ikke kan kombineres? Et bleieskift blir antageligvis litt kulere med musikk til. Frokosten blir nok morsommere om man mater barna i takt til musikken. Og man kan fint ha rock på øret mens man går med barnevogner i parken. Det er aldri for tidlig for barn å lære seg et instrument, og en gitar er et fint sted å begynne. Å lære bort noe kult til barna sine og se dem prøve seg frem på egenhånd er både en givende opplevelse og en fin måte å knytte sterkere bånd til dem på. Og når barna er store nok, hvorfor ikke ta dem med på en konsert iblant? La sønnen eller datteren din sitte på skuldrene dine og gi dem en kjempegod utsikt til scenen. Bare sørg for at dere ikke står for nære høyttalerne, det er ikke så veldig populært å gi barna sine hørselskader.

Et ufortjent dårlig rykte

Uttrykk som “rockepappa” og “papparock” har for noen blitt synonymt med “utdatert” og “kleint”, og dette er veldig synd. Spesielt når man leser anmeldelser av konserter eller album kan man se at disse uttrykkene har fått et ufortjent dårlig rykte. Når barnet ditt kommer i tenåringsalderen er det ikke umulig at hun eller han kommer til å skamme seg litt over musikksmaken din. Kanskje spesielt med kompiser eller venninner på besøk, for ikke å snakke om kjærester. Men det er en helt naturlig ting for tenåringer å ville gjøre litt opprør mot det de ser på som det etablerte. Og dessuten er vel opprør noe av det rock handler om også? Å finne sine egne veier, og ikke automatisk akseptere smaken, meningene og livsstilen til generasjonen som kom før? Og hvis du bare er tålmodig så vil du nok se at de kommer krypende tilbake i 20-årsalderen for å låne favorittalbumet ditt.