Alle elsker hagefester, kongeparet! En fellesnevner for både de royale og allmennheten, er at alle ønsker å arrangere en så rocka hagefest som mulig. Både dronningen av England og det norske kongeparet er kjent for sin hagefester, og allmennheten ellers elsker å arrangere hageselskapet de kan sette sitt eget særpreg på. Uansett hvilken anledning skal det inneholde de beste råvarene, godt tilbehør som salater og grønnsaker. I glasset skjenkes det musserende som velkomstdrink, og etter hvert bygges det på med både øl og vin. Hagen preges ellers av latter, praktiske løsninger og god musikk en sen sommerkveld.

Flinke på å ta vare på hagen!

Hagemøblene står utendørs helt fra klokka stilles en time fram til en time bakover. Etter flere sesonger med skiftende vær og vind trenger man gjerne å investere i nye hagemøbler. På markedet i dag finner du flere konsepter som har pexels-photo-134061spesialisert seg på nettopp hagemøbler, kanskje nettopp fordi nordmenn er så flinke til å prioritere hagen. Da nordmenn arrangerer sine hageselskap er det en selvfølge at både hagen og hagemøblene er i tipp topp stand. Mange oppsøker varemagasin som Plantasjen, IKEA, Bohus, Skeidar eller andre for å finne vegetasjonen og hagemøblene som matcher deres personlighet for selskapet. Sittegruppene bør gjerne ha størrelse i henhold til hvor mange som skal bruke de, og den bør være enkel å oppbevare utenfor sesong også. Noen synes det er nett med en hengekøye i hagen hvor folk kan lene seg tilbake mens latteren går løs. For å sikre seg mot vær og vind er det også populært å bygge lysthus eller sette opp partytelt for rockeselskapet.

Kom som dere er til hageselskapet

Det er en ære å først bli invitert til årets hageselskap. Samle Fiffen av vennegjengen og toppe Aschehougs hagefest. Sammenlignet med den håndplukkede kultureliten hos Aschehoug kan dere rocke opp selskapet med både kjente og mindre kjente gjester. Innbydelsene pleier sendes ut i god tid slik at alle har anledning til å booke dagen for anledningen. Det er alltid spennende å utvikle nettverket sitt, og hageselskapet er en god anledning til nettopp det. De sporty gjør kanskje som Jo Nesbø og sykler til selskapet sammenlignet med andre som ankommer i taxi. Etter gode forberedelser kan dere virkelig nyte en kveld i deres grønne lunge! Ønsk velkommen med en fruktig drink inspirert av den nyplantede hagen, og mingle mellom de myke hagemøbel-putene og de vakre, hvite gipsfigurene dere fant på varehuset. Det er ikke noen standard etikette ved nåtidens hageselskap, kun at rocken sitter løs. Kle dere som dere er, og la den indre rockefoten svinge.